designoverlay: show | hide | 30% | 60% | 90%

Agenda

VERS avond: Ka-ching!: Welke financieringsmogelijkheden zijn er?
1 mei

VERS avond: Ka-ching!: Welke financieringsmogelijkheden zijn er?

Deze avond draait helemaal om geld! Hoe financier jij je film?
Bij ons aan tafel: filmregisseur Robert Jan Westdijk, producer Maarten van der Ven en Jolijn van Rees van het Filmfonds. Moderator: journalist Floortje Smit. Een mooi en interessant gezelschap!
Je hebt een geniaal idee, misschien zelfs al een scenario, maar wat nu? Film maken is een kostbaar proces, dus je zult financiering moeten vinden. Van sponsoring tot fondsen of crowdfunding, er is veel mogelijk. Wij zorgen dat jij aan het einde van de avond meer duidelijkheid hebt over de financiële mogelijkheden van jouw filmplan.
De masters die bij ons aan tafel schuiven, delen hun ervaring als het gaat om financiering van hun eigen films. Waar moet je op letten bij het indienen van een plan? Wat wordt er van je verwacht? Ook de grote financiers zullen aansluiten om advies te geven. Dus dit is je kans om alles te vragen!
Bestel je kaartjes hier.
Algemene Ledenvergadering Auteursbond
17 juni

Algemene Ledenvergadering Auteursbond

Op 17 juni houdt de Auteursbond haar Algemene Ledenvergadering in De Balie in Amsterdam.
Meer informatie volgt binnenkort.
NBF netwerkborrel – Highlights technologiebeurs NAB 2017
8 mei

NBF netwerkborrel – Highlights technologiebeurs NAB 2017

Maandag 8 mei organiseert de NBF een nieuwe netwerkborrel in De Kring! De focus liggen op de highlights van de NAB 2017, de grootste technologiebeurs ter wereld die in april plaatsvindt in Las Vegas. Bestuurslid Guy Molin zal deze avond een uitgebreide presentatie houden over de belangrijkste ontwikkelingen, nieuwste tools en grootste trends die in april op de beurs gepresenteerd zijn. 
Dinnerdeal
Bezoekers van de NBF netwerkborrel kunnen gebruik maken van een speciale dinnerdeal. Er is keuze tussen een menu met één gang (€13,50) en twee gangen (€19,50), bij binnenkomst af te rekenen bij de bar. Het diner wordt om 18:30 geserveerd in het Kring-restaurant.

Datum: maandag 8 mei
Locatie: De Kring, Kleine-Gartmanplantsoen 7-9 1-hoog, Amsterdam
Tijd: 18.30 -23.00
Toegang: gratis


Hier aanmelden
Geef bij aanmelding ook aan of je gebruik wilt maken van de dinerdeal (1 of 2 gangen). Voor vragen kun je terecht bij het NBF-kantoor via nbf@nbf.nl of 020-6646588.
Dansende tongen
29 mei

Dansende tongen

Vorig jaar verscheen Dansende tongen: hét nieuwe schrijfhandboek bomvol oefeningen om op verschillende manieren tot schrijven te komen. Marjolijn van den Berg, Annet Bremen en Ninke Overbeek – de schrijvers van het boek – bieden nu schrijfdocenten een masterclass bij het boek.
Werk je als docent creatief schrijven? En heb je behoefte aan nieuwe oefeningen en werkvormen? Dan is Dansende Tongen iets voor jou.
Wat leer je?
Tijdens deze masterclass gaan we met een kleine groep van 8 deelnemers de diepte in. We leiden je door de vijf hoofdstukken van het boek, waarbij steeds vertrokken wordt vanuit de taal als materiaal. Door zelf met de schrijfoefeningen aan de slag te gaan, zie je direct wat ze opleveren. Tussendoor is er tijd om te reflecteren en ervaringen uit te wisselen.
Praktische informatie

Datum: maandag 29 mei
Locatie Herengracht 104 in Amsterdam
Tijd: 10.30 tot 17.30
Tarief: €125, inclusief lunch én natuurlijk het boek.

Je kunt je aanmelden via dit aanmeldformulier.
SERIES SERIES: de Europese serie conferentie
28 juni

SERIES SERIES: de Europese serie conferentie

Séries Series is het eerste evenement geheel gewijd aan de Europese televisieserie door en voor degene die ze maken.
Séries Series is een televisieserie denktank, begonnen in 2012 door een enthousiaste groep vooraanstaande televisieprofessionals. Het is inmiddels een onmisbaar evenement geworden voor scenarioschrijvers, schrijvers, producenten en distributeurs.
Tijdens een driedaags programma is er de mogelijkheid tot uitwisseling en ontdekking in de wereld van Europese televisieseries met case studies, professionele bijeenkomsten, workshops en masterclasses. De zesde editie van Séries Series wordt gehouden in Fontainebleau vlak bij Parijs van 28 tot 30 juni 2017. Bekijk het volledige programma.
Tot 30 april is het mogelijk om jouw serie in te dienen voor:

Screenings en case studies: voor series met minstens een afgeronde aflevering
In de pijplijn: series in productie
What’s Next: series in ontwikkeling.

Schrijf hier je serie in.
European TV Drama Lab 2017
9 mei

European TV Drama Lab 2017

Het Erich Pommer Institut organiseert van 9 tot 14 mei het Eurpean TV Drama Lab 2017. Dit trainingsprogramma is bedacht voor scenarioschrijvers, producers en televisiemakers en onderzoekt de essentiële elementen van succesvol drama. Top industrie experts uit Europa en VS delen hun kennis en inzicht.
Kijk voor meer informatie op de website.