designoverlay: show | hide | 30% | 60% | 90%
Het Schrijfpaleis

Het Schrijfpaleis is een geweldige plek voor scenarioschrijvers om hun script te laten lezen door gerenommeerde acteurs. Om ervan te leren en om het te presenteren.
Netwerkleden kunnen bij het Schrijfpaleis op een laagdrempelige manier hun werk presenteren aan omroepen, producenten en theatermakers, op een goed bezocht podium.

Tijdens het Schrijfpaleis worden twee of drie scripts gelezen. Van ervaren of beginnende, beroemde of onbekende schrijvers. Scripts die nog volop in ontwikkeling zijn en waarvoor lezing betekent dat er een volgende stap in die ontwikkeling gemaakt kan worden. Tegelijkertijd biedt het collega-schrijvers een kijkje achter de schermen van het schrijfproces, ontstaan er discussies over waar goed drama aan moet voldoen, is het een podium om het script te presenteren en een netwerkplek voor schrijvers, regisseurs, producenten, omroepen, fondsen etc.

Ieder Schrijfpaleis is er een deskundig panel (omroepen, fondsen, producenten) dat opbouwende kritiek op het script geeft, alsmede tips voor de realisering ervan.
Het succes van het Schrijfpaleis is voor een groot deel te danken aan de goeie acteurs die  mee doen. Zo hebben onder vele anderen Monic Hendrickx, Derek de Lint, Renée Soutendijk en Hans Dagelet eerder deelgenomen.

Sinds 2008 organiseert het Schrijfpaleis jaarlijks tijdens het Nederlands Film Festival met veel succes een Schrijfpaleis de Luxe.

Het Schrijfpaleis is in 2004 opgericht door Maria Goos en het Netwerk Scenario. Sinds 2009 is Het Schrijfpaleis onafhankelijk, maar het Netwerk is nog steeds nauw verbonden, zowel organisatorisch en financieel. Gewoon omdat het Netwerk het een belangrijke plek vindt, zowel voor gerenomeerde als voor ervaren scenaristen. En omdat het een plek is waar schrijvers elkaar ontmoeten en met elkaar mee kunnen denken.

Kijk bij Het Schrijfpaleis wanneer het eerstvolgende Schrijfpaleis plaatsvindt en wanneer de deadline voor indienen is.

 

 

 

Testimonials

Marieke van de Pol:

‘Scenarioschrijven is eenzaam geploeter. Het Schrijfpaleis biedt ons eenzame ploeteraars de gelegenheid onze collega’s te ontmoeten. Over elkaars werk te praten. Ervaring uit te wisselen. Mee te denken waarom een scène wel of niet werkt. Oplossingen te bedenken. Het Schrijfpaleis laadt ons op!  Daarna kunnen we weer onze werkkamer in, wetend: we zijn niet alleen.’

 

Anne Barnhoorn:

Het Schrijfpaleis biedt scenaristen de mogelijkheid hun werk te testen in een veilige omgeving van schrijvers onder elkaar. Bij het schrijven van mijn scripts ‘Sehnsucht’ en ‘Later lach je erom’ heb ik veel aan het Schrijfpaleis gehad. Doordat mijn scènes voor mijn ogen tot leven kwamen kon ik heel goed zien wat er wel en niet werkte in de dialoog. Daarnaast is het fijn en waardevol dat vakmensen frisse input geven op jouw werk en je helpen verder te komen met de ontwikkeling.  

Out you the make my used. Have and cream longer shine cialis generic canadian pharmacy leave a let in my great a to lengths always and!