designoverlay: show | hide | 30% | 60% | 90%
Ledenavonden

 

Op maandagavond 26 januari vond de eerste van een serie ledenavonden plaats in het souterrain van het Van Deysselhuis, thuisbasis van het Netwerk Scenarioschrijvers.

 

Missie Aarde

Voor een groep enthousiaste collega’s vroeg moderator Jaap-Peter Enderle hoofdschrijver Nathan Vecht en Wander Theunis, tijdens het schrijfproces stagiair bij producent Topkapi, naar de totstandkoming van de serie Missie Aarde.

Missie Aarde (zes vrijdag- en zondagavonden te zien bij de VPRO) begon op een A-4tje met slechts de omschrijving ‘The Office meets Star Trek’ met Alex Klaassen, Kim van Kooten en Raymond Thierry’. De VPRO zocht een serie die het VPRO-gevoel kon overbrengen en was al enthousiast over het idee van cabaretier en regisseur Tim Kamps zonder dat er een letter op papier stond. Het haastig geselecteerde schrijversteam, bestaande uit Nathan Vecht, Don Duyns, Rik van den Bos en Daan Windhorst, kreeg vervolgens slechts drie maanden tijd om personages en verhaallijnen te bedenken en de scenario’s te schrijven. Bij de ontwikkeling werd onder andere goed gekeken naar de toon van The Office en de regels van het universum in het sci-fi genre. Zo praten de bemanningsleden van ruimteschip De Tasman net als het kantoorpersoneel tegen de camera, is er volgens de sci-fi wet maar één vrouwelijk bemanningslid aan boord en zijn er net als in The Office een incapabele baas en een liefdeslijntje.

De leden kregen een preview van aflevering vier, vuurden vragen af op de makers en borrelden daarna nog gezellig na.

Benieuwd naar de volgende ledenavond? Houd de mails van het Netwerk in de gaten!