designoverlay: show | hide | 30% | 60% | 90%

KASPER EN DE KERSTENGELEN van Bart Koene wint Emmy

KASPER EN DE KERSTENGELEN van Bart Koene wint Emmy

05-04-2017
Kasper en de Kerstengelen heeft dinsdagavond een International Emmy Kids Award gewonnen. De prijs werd uitgereikt tijdens een ceremonie in het Franse Cannes. Het scenario van de AVROTROS-serie werd geschreven door Bart Koene, al bijna twintig jaar lid van het Netwerk Scenarioschrijvers. 'De nominatie voelde natuurlijk al goed. Het is helemaal fantastisch als je dan ook wint,' reageert Bart Koene opgetogen.

Kasper en de Kerstengelen gaat over de elfjarige Kasper (Sem Hulsmann) die astronaut wil worden. Maar wat hem nu vooral dwars zit is dat hij moest verhuizen van de stad naar het platteland. Het wordt voor hem een stuk leuker als hij twee vreemde types ontmoet: Ava en Zazu. Al snel blijkt dat het niet zomaar vreemde snuiters zijn; het zijn engelen die de weg kwijt zijn en hulp nodig hebben om terug naar huis te keren. Kasper wil maar wat graag helpen.

'Het is een universeel verhaal met toch een hele specifieke setting.' Zo verklaart Bart Koene, die eerder schreef voor Goede Tijden, Slechte Tijden en Vrijland, het succes van de kerstserie. 'Het gaat over een jongen die wordt gepest, maar er zit ook magie in. Het is herkenbaar en avontuurlijk'

Nederland was sowieso goed vertegenwoordigd bij de Emmy's. Drie Nederlandse Tv-producties maakten kans op de prijs. De andere genomineerde programma's waren Full Proof en de korte film Dede: Mehmet met de Gele LaarzenKasper en de Kerstengelen won in de categorie beste jeugdserie. In totaal waren er 28 kinderprogramma's uit dertien verschillende landen genomineerd in zeven categorieën.