designoverlay: show | hide | 30% | 60% | 90%
Bestuur

Het Netwerk Scenarioschrijvers is een afdeling van de Auteursbond. De leden benoemen het bestuur en het Netwerkbestuur bestaat uit Sytske Kok, Karin van der Meer, Jenny Mijnhijmer (vice-voorzitter), Marc Veerkamp (penningmeester), Franky Ribbens, Lotte Tabbers, Jean van de Velde(voorzitter) en Chris Westendorp.

Foto Taco Anema (juni 2014)

Jean van de Velde

Jean van de Velde

Geboren in 1957 in Bukavu (Democratische Republiek Congo) groeide Jean van de Velde op in de tropen. In Nederland ging hij naar de middelbare school en later naar de Filmacademie.  Als schrijver en regisseur is hij verantwoordelijk voor een groot aantal speelfilms, waaronder De kleine blonde dood, Lek, All Stars,  Wit licht  en Hoe duur was de suiker, alsmede enkele televisieseries. Jean van de Velde is adviseur geweest van het Mediafonds en het Filmfonds en bestuurslid bij o.a.het Filmfonds en het NFF.
Marc Veerkamp

Marc Veerkamp

Marc Veerkamp (Alkmaar, 1971) studeerde tekstschrijven aan de Hogeschool Holland. Hij belandde eerst in de journalistiek. Inmiddels schrijft hij zowel voor volwassenen als voor kinderen, met name voor de allerjongsten (o.a. Sesamstraat, Hoela hoep, Het zandkasteel). Hij werkt bovendien regelmatig mee aan animatieprojecten, o.a. aan de serie The 3D Machine ( Nintendo), Konijn & Konijntje. Daarnaast schrijft hij theaterstukken voor kinderen (o.a.Theater Terra) en volwassenen, Zo bewerkte hij o.a.Enquist’ roman Contrapunt tot een toneelvoorstelling.
 
Jenny Mijnhijmer

Jenny Mijnhijmer

Jenny Mijnhijmer brak als theaterschrijver en actrice door bij De Nieuwe Amsterdam (DNA) van Rufus Collins. Ze schreef de theaterversie van De koningin van Paramaribo en Romeo ’n Juliette, a caribean Xperienz. Voor televisie schreef ze o.a.Weltevreden op 10, Bradaz, Lotte en de korte film You2 die internationaal 14 prijzen heeft gewonnen. Als actrice speelde ze in verschillende producties van o.a. Made in da Shade, MC, DNA, HESP en KNS Antwerpen, Harde Klappen, Hertenkamp en Gtst. Jenny doet ook veel stemmenwerk en haar grootste verdienste vindt ze nog steeds het inspreken van de rol van Dennis the Menace.

Franky Ribbens

Franky Ribbens

Franky Ribbens schreef onder meer de televisieseries Hollands HoopFlow en Fok jou!. Hij schreef mee aan Penoza. Zijn film Nachtrit  won in 2006 twee Gouden Kalveren op het Nederlands Film Festival en is door de Nederlandse filmjournalisten uitgeroepen tot de beste Nederlandse film van 2006.
Eerder speelde Franky als acteur in verschillende films en verschillende televisieseries als Total Loss, Grijpstra en de Gier, Baantjer en Trauma 24/7.
 
Karin van der Meer

Karin van der Meer

Karin van der Meer (1961) is scenarioschrijver en scripteditor van series als Levenslied, Penoza en Nieuwe Buren. Ze schreef onder meer voor Keijzer en de Boer Advocaten, bewerkte Bernhard Schavuit van Oranje,en Beatrix, Oranje Onder Vuur, bedacht Rozengeur en Wodka Lime en bewerkte de column van Martin Bril tot de serie Evelien. De series Penoza II en Bernhard, Schavuit van Oranje werden bekroond met een Zilveren Krulstaart op het Nederlands Filmfestival.
 
Chris Westendorp

Chris Westendorp

Chris Westendorp studeerde in 2001 af aan de Filmacademie als documentaire regisseur. Naast haar documentaire werk (Mohammed, Ongeletterd) is ze meteen gaan schrijven. Ze schreef meerdere One Night Stands, Bitch Fight (Van God Los), de telefilm Jongens en speelfilm Dorsvloer vol Confetti. Als script-consultant werkte ze o.a.mee aan de films Kan Door Huid Heen en Olifantenvoeten, die beide Gouden Kalveren wonnen.
Lotte Tabbers

Lotte Tabbers

Studeerde in 2006 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht met het scenario van de eindexamenfilm Jef. In 2007 schreef zij het scenario van de NPS Kort Missiepoo16 , wat een Gouden Kalf won. In 2008 schreef ze de korte films Zwemparadijs en Run! voor de NPS . Haar eerste speelfilm Patatje Oorlog, regie Nicole van Kilsdonk, de openingsfilm van CineKid 2011, won daar de prijs voor beste film.  In december 2012 is haar One Night Stand Urfeld, regie Maurice Trouwborst, uitgezonden. Begin 2015 kwam Dames 4, een komedie over vrouwenvoetbal en vriendschap, op tv.
Voor het scenario van De Boskampi’s, een familiefilm over een jongetje dat verzint dat zijn vader bij de maffia zit, kreeg ze de Gouden Pen overhandigd.
Sytske Kok

Sytske Kok

Sytske Kok (1970) studeerde scenario en regie aan de Filmacademie en het Binger Filmlab, waar ze ook de creative producers opleiding volgde. Ze regisseerde o.a. de internationaal geprezen korte film De Chinese muur en de TV film Impasse waarvoor ze ook het scenario schreef. De afgelopen jaren richt ze zich vooral op het schrijven van films, en minder op regie. Zo schreef zij het scenario voor de One Night Stand Tunnelvisie onder regie van Stefano Odoardi. De film viel op een aantal festivals in de prijzen. Naast schrijven geeft ze les aan de Schrijversvakschool, de kunstacademie St. Joost, de Amsterdam Film School en werkt ze freelance als script consultant.Verder is ze lid van het bestuur van het Contracten Bureau en adviseert ze voor het Mediafonds.