designoverlay: show | hide | 30% | 60% | 90%
bureau

Jan Hilbers

Jan Hilbers

Jan Hilbers is de coördinator van Netwerk Scenarioschrijvers. Hij kan meedenken over zaken waar je tegenaan loopt met je producent, regisseur of co-scenarist. Ook kun je een contract voorleggen, en laten doorlichten op onvolkomenheden. Het afdelingsbestuur bepaalt de strategie en het beleid, Jan bereidt besluiten voor en geeft uitvoering aan het beleid.
Een van de doelstellingen voor de komende jaren is om de zichtbaarheid van scenarioschrijvers te verbeteren. Alle films en dramaseries beginnen met een goed scenario. Het werk van scenarioschrijvers wordt misschien door niet zoveel mensen gelezen, maar vaak door honderdduizenden mensen gezien. Scenarioschrijvers zijn daarmee een van grote betekenis voor onze cultuur en samenleving. Het publiek is zich daar niet altijd van bewust en daarom is het belangrijk om de scheppende rol van scenarioschrijvers beter onder de aandacht te brengen. Het Netwerk Scenarioschrijvers werkt nauw samen met het Filmfonds, het Mediafonds, Lira, het Contractenbureau, Eye en de Federation of Screewriters in Europe (FSE).
Marieta van Olphen

Marieta van Olphen

Marieta van Olphen is bureaumedewerker van het Netwerk Scenario. Dat betekent dat ze eigenlijk van alles doet, al jaren lang. Zonder Marieta zou het Netwerk niet draaien. Zo simpel is dat. Of het nu gaat om een vraag over deelname aan de Neerlandia Scenarioprijs, de Gouden Pen of de betaling van je lidmaatschap: Marieta helpt je verder.